diumenge, de desembre 17, 2006

fatal...

Ja ho havíem dit. No pot anar ni amb rodes que les universitats catalanes depenguin d'aquesta conselleria que es diu pomposament Innovació, Universitats i empresa, però que no és més que comerç, turisme i universitats. I si no mireu els directors generals de què són... No pot anar encara menys quan el mateix govern (o similar) és continuació natural d'aquell que organitzà una excel·lent conselleria d'Educació i universitats, com ha d'ésser, i amb un bon equip directiu. Doncs, no. Ho han canviat i tot se n'ha anat en orris...

L'altre dia al claustre, un company, l'únic professor que va parlar, per cert (només dues professores van referir-se a l'equiparació de gènere) d'aquest tema , queixant-se del silenci del rector. No li va agradar gaire al rector, que va trobar que els altres tampoc no escrivien als diaris queixant-se del pressupost... En fi, va dir que tots els rectors parlen amb una sola veu... i ell calla. Per això quasi no li aproven el seu llarg informe que no deia res (58 vots a favor dels 300 possibles!). I els estudiants, pobrissons meus, criticant Bologna perquè suposa la privatització! Un dia se n'haurà de parlar del claustre, però ara volia fer-ho de la conselleria...

Dissabte passat, ahir vaja, s'atorgaren els premis de recerca del jovent que fa 25 anys concedeix el CIRIT (abans era la, però ha canviat de gènere, també). Va ser patètic. Un familiar l'havia obtingut fa uns anys i els donà el propi Jordi Pujol en persona. Aquesta vegada, i a una altra familiar (tenc familia molt recercadora, jo) li va donar el senyor Huguet, acompanyat d'una invisible i muda directora general d'universitats i d'un titubejant director del CIRIT... Només. Molts professors d'institut no sabien ni qui era aquell senyor de la crespa pelada, ningú no el va presentar... La incoherència i el disbarat varen lluir amb llum pròpia. El CIRIT atorga uns premis als treballs de recerca del batxillerat i no hi ha ningú d'Educació que és on hi ha el batxillerat... a què juguen senyors i senyores polítics i polítiques?

Hem de fer alguna cosa... o no?

1 Comments:

Blogger jordi said...

El Claustre va ser desastrós. En prou feines es tenia quòrum per començar. Pel que fa als pobres estudiants que no parem de queixar-nos de bolonya (amb més o menys èxit), ja ho vam dir per Nèssima vegada a la tribuna: aquesta reubicació d'Universitats també respon al que marca el ja més que proper horitzó 2010 (any ZERO per l'EEES).

58 vots a favor de l'informe anual de rector. I 25 vots en contra. A més, 13 vots en blanc. Per tant podríem dir que hi va haver moltíssima abstenció. No, perquè va votar tota la sala. En el moment de votar l'informe no arribavem als 100 claustrals. D'això se'n diu fer-U-B(bé).

dimecres, de desembre 27, 2006 1:00:00 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home