diumenge, de novembre 05, 2006

Bet Khanun


Gaza, Palestina, Israel... No puc mirar ni les notícies a la tele, estic embafada i horroritzada de tanta sang! L'exèrcit més poderós del Món mata dones desarmades perquè hi veu homes vestits de dona. Un tirador d'èlit de l'exèrcit israelià mata una nena de dotze anys mentre apuntava un militant...

Però... Què hi fan aquests soldats a Palestina? Que no hi ha un ordre internacional? De quina èlit militar es deu tractar? Maten, assessinen sense judici, ni dret de defensa; es basen en simples sospites i s'equivoquen, abusen de la seva força i de la complicitat assessina dels Estats Units. Què pensen? que els podran matar a tots? Cerquen l'extermini palestí? volen un nou èxode, però dels altres? I les Nacions Unides? Hem d'assistir callades a tot això? En què hem de creure ja? Venjança contra justícia, atac preventiu contra defensa, causes inventades, parlaments i ciutadans enganyats...

...i Bagdad... Condemnen a morir enforcat a Sadam Husseim i alguns dels seus col·laboradors, visca la democràcia i els valors occidentals!

En Samuel Huntington pot estar-ne molt de content, el xoc de civilitzacions està en el seu punt més alt. Jo, però, estic fastiguejada d'aquest Món. Uns discutint si es pot portar vel o no, uns altres discutint-se per una conselleria, pel seu sou i per tocar poder i la tele escupint incansable imatge rera imatge de l'horror. I em tanco amb l'ordinador i m'esbravo amb el meu blog (perdoneu-me volguts i pocs lectors) i trio el que vull saber i no vull escoltar res, no vull saber res, només vull viure tranquil·la, amb els meus, els més pròxims, i treballar per no saber i no pensar en res i somiar que tot hauria pogut ser diferent... perquè jo també n'he tingut de somnis, Martin Luther, també...

5 Comments:

Anonymous Anònim said...

Sí, Esperanceta, tens raó: desalentador.
Sens dubte, si Huntington ha aportat alguna cosa real a la nostra vida del segle XXI ha estat la psicòsi generalitzada,de governs i de persones, i el terror a patir el que es decideix etiquetar com a terrorisme i que fa a la gent més controlable i als dèspotes més poderosos.
Coses colpidores com les de Palestina, les que es veuen i les que no, no tenen nom.
L'hipocresia que amaguen alguns conceptes, que en ser creats van ser bons i ara, o bé s'han buidat de significat o s'han corromput (llibertat, democràcia, drets humans, solidaritat, acció humanitària, etc.) Realment, fa ganes de posar el cap dins el clot, com l'estruç, o, com
fan tants mortals, viure "com si no estés passant res".
Gràcies, Esperanceta, per les teves anàlisis.

diumenge, de novembre 05, 2006 11:37:00 p. m.  
Blogger Esperanceta Trinquis said...

I amb tot no vaig dir que és ben sospitós que la condemna de Sadam arribi justament dos dies abans d'unes leccions nord-americanes que els republicans podien perdre... sospitós, no?

dilluns, de novembre 06, 2006 7:26:00 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Completament desalentador tot això que es pot veure a la tele... cadàvers (és igual de qui siguin, de criatures, d'homes i dones, de soldats), gent que perd la vida en un segon, que de cop i volta ja no hi són. Deuen voler que tot això ens sembli una pel·lícula, però a alguns, veure la mort a la tele, encara que sigui cent vegades cada dia, encara ens fa mal.

I jutgen al Saddam per crims contra la humanitat i tenen la vergonya de condemnar-lo a MORT! Ara resulta que hi ha morts justes i d'altres d'injustes.

I, per encara posar més llenya al foc, resulta que si en Bush no està d'acord amb el resultat de les eleccions a Nicaragua (on poden guanyar els sandinistes) congelarà tots els enviaments de divises dels immigrants nicaragüencs dels EUA cap al seu país... el que faltava!

Jo, cada dia tinc més ganes de comprar-me una casa a la muntanya i desaparèixer per no haver de veure i sentit tot això... què bé que es deu estar al desert, oi alí?.

dilluns, de novembre 06, 2006 1:41:00 p. m.  
Blogger Esperanceta Trinquis said...

Bé, però vivim aquí i el desert d'En Ali està prou ple de gent. I aqui tenim tripartit, altra vegada i tornarem a lluitar, tornarem a sofrir i tornarem a... perdre

dilluns, de novembre 06, 2006 11:06:00 p. m.  
Anonymous Anònim said...

;)
És veritat, Esperanceta... el desert ja no és lo que era. Ara s'ha globalitzat, i fins aquí arriben les bombes... I a la muntanya, no tindries tripartit, anonymus?
Una abraçada!!!

dimarts, de novembre 07, 2006 4:45:00 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home