diumenge, de febrer 12, 2006

La normalitat

No us penseu que segueixi de viatge, no, pel fet d'estar tan calladeta. Tant de bó! Ja fa dies que he tornat a aquesta normalitat tan nostra. Però és que la nostra normalitat acaba resultant aclaparadora, aixafadora, grisa, com el temps meteorològic que fa tants dies que ens refreda el cos i l'ànima. Mentre dues caricatures aixequen onades d'indiganció en milions de persones, o assistim impassibles al torment del primer ministre israelià al qual no volen deixar morir en pau, o veiem i reveiem les imatges de la brutalitat militar o de la corrupció dels funcionaris... nosaltres, a la universitat, res de res. Normalitat.

La setmana passada jo tota contenta perquè El País ens desvetllava els primers passos de la reforma, i aquí res de res. He volgut llegir els acords del darrer consell de govern que la nostra web anuncia, per veure si ells, els nostres responsables, al menys en parlen. Però res de res; com tantes vegades, una pàgina en blanc és el resultat final de les meves cerques. No sé què varen parlar... El Consell Interuniversitari català ha aprovat els primers postgraus, hi ha mapa de graus... fem alguna cosa, senyores i senyors? Quan comencem? per on comencem? què diem als nois i noies que han d'entrar a la universitat aquests anys de transició? com els convalidarem els estudis? què valdrà el que facin? més, menys, igual...?

De debó que volen que canviem tot el pla d'estudis, sense un diner de més? Que no havíem guanyat el finançament amb el nou estatut de Catalunya? Que no som autònoms dins de Catalunya i dins d'Espanya? Llegeixo a un diari que Catalunya encapçala les comunitats espanyoles per inversió en I+D+I a les empreses i penso... Déu meu! com deu anar a la resta d'Espanya! Però deu ser veritat? o és aquest complexe de guanyador que sempre tenim? I com ho compten això?

Heu vist l'article de l'economista francès senyor Flandreau sobre les inversions en recerca a França? Qui n'escriurà un sobre el cas espanyol? Qui avaluarà els avaluadors i com?

Ho veieu, per fer només que preguntes i preguntes més valia que no escrivís... o no?

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

No, no, ca!
Escriu, escriu, que ens informes i ens fas reflexionar i crear-nos opinió, tot i que no l'expressem tan bé com tu.
Gràcies pel blog!

dilluns, de febrer 13, 2006 10:20:00 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home