diumenge, de gener 15, 2006

Doncs, no, encara no...

Sembla mentida, però encara no m'he emprenyat aquesta primera setmana de retorn a la pretesa normalitat. Potser la certa paralisi que suposen els exàmens ajuda a explicar aquesta aparent tranquil·litat.

Però si m'heu llegit, ja ho hareu notat. Me preocupa més i més la paralisi que me sembla, al menys a mí, que estem vivint col·lectivament. Mentre la vida no s'atura mai i passen cosses molt importants arreu, algunes greus i denunciables (heu vist l'"error" del bombardeig americà al Pakistán? i què us assembla? i només és un petit exemple...) nosaltres, a Catalunya, en general, i a la UB, en particular, vivim com aturats en el temps.

L'informe de la Unió Europea posa el nostre país molt per darrera de tothom en innovació. Potser els barems són discutibles, però els resultats no que no ho són. Quasi tots els estats tenen en marxa els seus plans de convergència universitària europea i nosaltres encara no en tenim ni els títols definitius. I comencem els màsters... com sempre la casa per la teulada. Ni el consell d'universitats espanyoles, ni el consell interuniversitari català... tantes institucions i tants de càrrecs i ningú sembla que faci res, ni que se'n preocupi.

Ara ens anuncien un pla docent nou i ens informen universalment que comença... Hem d'estar esperançats. Si voleu, encara ho estaré, no endebades me'n dic jo d'Esperança, o no?

3 Comments:

Anonymous Anònim said...

Trinkis, de trankis... perdona el joc de paraules. Mentre la ub es manté estàtica en el temps tu no atures d'anar i venir... açò de no perdre l'esperança, què vols que te digui, un pla docent nou vol dir que l'anterior no funcionava (què hem de pensar els diplomats i llicenciats?) i sovint, quan a Espanya es fa un canvi de pla docent, és per anar cap a pitjor... què haurien de pensar els que es diplomaran i llicenciaran d'aquí uns mesos o uns anys?

En tot cas, com bé dius, hem d'estar preparats, i més en les tecnologies, perquè no en tenim ni idea i la joventud puja molt posada i sabuda.

dilluns, de gener 16, 2006 10:04:00 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Benvinguda de nou, Esperanceta!! No devies ser tu pel Paquista, oi?

dilluns, de gener 16, 2006 11:44:00 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Ali Bei, bon any! L'altra dia me van regalar -ja sé que qued apoc acadèmic- una catifa d'una botiga amb el nom aquest, "ali bei", que va fer-me pensar en tu... una abraçada.

dilluns, de gener 16, 2006 1:23:00 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home