divendres, de febrer 24, 2006

juventud divino tesoro...

Aquest vers formava part de la conversa recurrent de la meva família quan algú volia queixar-se del pas del temps... L'he recordat quan ahir algú me comentava l'article que Vicenç Verdú va publicar a El País, sobre els nens que peguen els pares. És un tema que preocupa més i més a tot arreu. La Folha de Sao Paulo de fa uns dies parlava del éssers invisibles, per referir-se als joves metropolitans que cada dia més (un 27% deia!) es desconnecten del sistema: ni treballen, ni estudien. O , en un altre ordre de coses, heu navegat mai pel web dels autodenominats mileuristes (www.mileuristas.com )? Creieu-me que s'ho val...

I la universitat? que no som la institució que es dedica eminentment a la formació i l'educació de bona part de la nostra joventut? Ja sé que molts de professors i de professores estudiem i ens preocupem pel tema i, fins i tot, per trobar-hi o, al menys imaginar, solucions. Però moltes vegades no ho sembla. Se senten massa comentaris pels passadissos i pels bars despreciatius sobre la violència, les formes o el baix nivell cultural dels nostres joves. Sobretot, no hi ha una preocupació institucional seriosa per debatre i enfrontar el tema.No donem la paraula als nostres estudiants. I, especialment, no sortim a la llum pública com a peça clau en el problema i en la seva solució. Una vegada més nosaltres som invisibles.

Que potser trobeu que no és prou important el tema? Que potser ens pensem que ja ho sabem tot o que sempre ha estat igual o que no hi ha res a fer? Doncs, me sap greu dir-ho, però jo no ho crec tot això i estic convençuda que no fer res és el nostre gran fracàs. Crec que la nostra gran causa és encarrilar i preparar la nostra joventud, per a que ells puguin fer el que vulguin. Aquest és l'únic objectiu de qualsevol reforma de l'ensenyament i abans de la nostra jubilació massiva encara podem fer alguna cosa... o no?

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Trinquis, i què vols, el panorama és trist i difícil, tenim llicenciats per tot arreu, poca feina, poques ganes de fer-la, poca gent diposada a pagar-la, ensenyament que no preparen realment per al dia a dia... com no han d'estar amagats de tot plegat?

divendres, de febrer 24, 2006 7:49:00 p. m.  
Blogger Esperanceta Trinquis said...

Dietrich, el teu glamour ha superat l'edat i les seves seqüeles. Pensa, però, que ara tot Europa, per tant també Espanya i Catalunya, està canviant i homologants els seus plans d'estudi. No és el moment d'or per plantejar aquests temes? Per la meva generació o és ara o ja no serà i les ocasions perdudes tenen conseqüències greus. La ministra espanyola d'educació era a Torino a veure com una esuiadora espanyola no guanyava cap medalla (com els prínceps aquests i altres polítics)... és aquesta la feina d'un ministre quan en te tanta que ni fa ella ni els seus subordinats?
Però la culpa no és només d'ella, tots en som responsables d'aquesta inèrcia suicida... en fi!

dissabte, de febrer 25, 2006 8:29:00 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home