dijous, de desembre 15, 2005

Qui ens ho havia de dir!


Déu meu! estic tota trasbalsada. Quan he vist la portada d'El Periódico d'avui, la foto de la qual us reprodueixo, m'he quedat de pedra. Tant de parlar del túnel i fer-ne broma i resulta que a Barcelona ha passat. I els conductors han sabut què havien de fer! Han sortit corrents per evitar respirar el fum. Quines casualitats té la vida! Quina sort que els conductors afectats a la Ronda de Barcelona hagin sabut què fer... Ves per on!

Això m'impulsa a seguir observant amb perseverància rara el web de la nostra UB. I mireu. La noticia de portada novament mostra el malbaratament de la realitat que fan els mitjans de comunicació, en general, i el nostre en particular. La noticia és que dos polítics, un en exercici i l'altre jubilat, venen a un acte a l'Aula Magna i que el rector presideix (només faltaria). Llavors resulta que, a més, hi ha un catedràtic de grec. Ves per on! Resulta que, tot i que no ho diu, el doctor Puértolas deu haver fet la traducció de la Iliada que publica la col·lecció Bernat Metge. Aquesta ha de ser la notícia de la UB: un catedràtic nostre ha fet una nova traducció al català del poema clàssic atribuït a Homer i el publica en la col·lecció més prestigiosa del nostre país.

És la feina dels nostres professors i estudiants, dels nostres funcionaris, el que ha de ser notícia, no els polítics que venen a xupar càmara, com es diu vulgarment. Ells ja tenen els seus gabinets de premsa i surten prou als mitjans.

Altres llibres s'han presentat de professors de la UB aquests dies. I encara recordo una companya que va descobrir l'autor del Lazarillo de Tormes i els de premsa de la UB li varen dir que això no era notícia... Quan la premsa espanyola ho va descobrir, llavors va ser notícia...

Hem d'anar sempre darrera dels altres? No som la institució universitària més antiga i més gran de Catalunya? No ens ho creiem ni nosaltres... o no?

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Què sorprenent, Esperanceta, lo del túnel. Sembla que tens dots d'endevinadora, i és que vas tenir una bona intuició en fer tant èmfasi en aquest article!

Salut!

dijous, de desembre 15, 2005 11:52:00 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home