dimarts, de desembre 06, 2005

Estem tots en un túnel


Pesada que soc! mira que en ple dia de la constitució (tan estimada, diuen, sacralitzada pels incrèduls, flexible per als constitucionalistes) seguir mirant i donant voltes al web de la UB. Ens explica ja fa dies que uns col·legues de psicologia social han fet un estudi sobre el comportament dels conductors dins d'un túnel amb resultats un xic preocupants (per als conductors, és clar). I me va costar de veure-hi la punta... Primera noticia i tants de dies...

Però a la fi ho he entés: és una metàfora. Tots els ciutadans atribulats dels inicis d'aquest segle XXI vivim com dins d'un túnel i no sabem com reaccionar. Aquesta deu ser la lliçò moral que s'amaga rera aquesta noticia tan de temps mantinguda a primera plana. I trobo que la metàfora és prou adient. A veure, doncs, si aprenem a viure i a tirar endavant dins del túnel de la vida.

I per fer llum en el nostre túnel, potser podríem demanar que el web de la UB es fés ressò ràpid de la mort dels nostres companys. Ho volia dir quan vaig comentar la mort de N'Emilo Vales, i no ho vaig fer, per prudència. Però no puc deixar de dir-ho avui quan hem sabut que al menys dos professors nostres han mort, en mig del silenci institucional, l'un un arqueòleg emèrit, l'altre un biòleg jove i gran treballador... No és la vida el nostre gran valor? No hi hauria un lloc al nostre web per a fer-hi entrar la vida, i el respecte i l'homenatge i les bones maneres? Comencem a sortir del túnel de la indiferència a la nostra institució, o no?

1 Comments:

Blogger Ferran Moreno said...

Una metàfora? Diguem-ne desídia i ens acostarem a la veritat. Com la manca de notícies sobre aquestes morts... no hauria de ser la primera funció del web institucional informar els que formen [formem] part de la institució de les coses bones i dolentes que hi passen?

Repasso una notícia més antiga: Medicina homenatja el professors i el PAS jubilat els últims cinc anys... Curiós, una companya de biblioteca que es va jubilar fa dos anys no hi apareix... deu ser menys PAS que els altres, potser?

dijous, de desembre 08, 2005 12:16:00 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home