diumenge, de juliol 02, 2006

esperant, esperant

Si, jo esperava que passés alguna cosa, que algú prengués alguna decisió, però ja ho diu la saviesa popular, esperant, esperant es va morir un frare... Tota una comunitat de frares pacients s'hauria mort davant aquesta passivitat que ens envolta, atonia, mediocritat, ridícul...

Ni un foc de Sant Joan no els varen deixar fer als estudiants per despedir el campus... I tant que ens parlen de cultura popular! Futbol, això sí, a tota hora ens en parlen i ens obliguen a tragar. Sembla que mana més la FIFA que no les Nacions Unides... Quan hom veu el que passa a Palestina... Terroristes són els que rapten un soldat, assassinats a distància i sense judici ni apel·lació; però els que violen acords, eleccions i fronteres, maten impunement des de la fortalesa covarda de les seves armes i blindats a tota mena de persones, nens i tot, aquests representen l'ordre internacional... Les institucions s'ofeguen, com el tribunal suprem dels Estats Units que declara il·legal l'actuació del president... i no passa res. I ningú no diu res...

Tots callem. Ens roben i canvien les paraules. Per a que serveix la universitat si no és per mantenir viu l'esperit i la crítica? I fem un altre Bioparc, mira tú, que bé, oi? ara al 22@. No sé de què ens queixem.

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Has tornat del tot crítica i sense fer honor al teu nom: esperança.

Fóra millor deixar de lluitar i fer desaparèixer la universitat? ¿Just ara que ja no tenen ganes de millorar-la i es dediquen a proposar màsters i postgraus a tort i a dret per seguir fent diners sense mostrar a la gent com aprendre de veritat? Just ara hauríem de deixar de fer res?

I igualment, què s'ha de fer? Si el món va com va, preocupa tant que la universitat sigui una inèrcia?

He parlat amb joves estudiants: tots desencantats, carreres teòriques on s'han d'aprendre els llibres que han escrit els seus professors, zero pràctiques, zero interès per les matèries... és culpa d'ells que acaben d'entrar i són tendres? Tot just acaben de començar i ja els han empès cap a la desídia i la recerca del món laboral per fer diners sense estimar-se el com.

Massa llarg, com sempre.

diumenge, de juliol 02, 2006 2:04:00 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Vaja, vaja, el pesimisme ha envait el meu blog favorit. He de pensar que les nostres torres han caigut; Ja no queda res del OVNI i de la resta d´edificis?

dilluns, de juliol 03, 2006 4:54:00 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home