diumenge, d’abril 16, 2006

Aigües estancades


Els dies de Setmana Santa, al menys per als qui ens hem quedat a la gran ciutat, passen a poc a poc. Buidor i silenci, la ciutat és nostra. Podem recuperar temps i espais que haviem descuidat i quasi oblidat; i coneixer-ne de nous...

He vist en un diari aquesta imatge del Danubi a Hongria aquests dies, desbordat, desdoblant els arbres en un bosc de simetria encantada. He pensat en el perill de les aigües grosses quan creixen sense aturador. He pensat en els amics que varen anar a romandre vora el Danubi, en un encontre multicultural joiós. He pensat en el temps d'aquests dies, que també creix i es desborda. I el despertador no sona com cada dia, a la mateixa hora; m'he llevat d'hora també, però perquè volia. I el dia em retia molt. Poques botigues obertes, però ben buides; carrers humans, amb pocs cotxes; silencis dominant extranyament la ciutat. I trobar amics que també s'han quedat.

Les aigües, però, tornaran al seu llit; i el temps tornarà a endur-se'ns en el seu corrent. I el silenci serà assassinat per les obres i el trànsit. I treballarem com a bons catalanets. I seguirem sent feliços... o no?

4 Comments:

Anonymous Anònim said...

Trinquis, vam dinar als peus del Danubi, i certament era una imatge ben trista. Però per aquells qui han vist care bombes només uns metres més enllà d'on eren, el desbordament els sembla una catàstrofe petita. La germanor de dues cultures pot amb tot. Les paraules soltes per intentar explicar temes de certa complexitat se les endugué també el Danubi. Mai ells l'havien vist tan fora de sí. Potser no recordaré com era el Danubi, d'aquí un temps, però sí els somriures de la gent que m'hi acompanyava.

Per cert, sones trista avui, i mira que el que has escrit és per treure't el capell... una abraçada.

dilluns, d’abril 17, 2006 9:29:00 a. m.  
Blogger Esperanceta Trinquis said...

La foto és maca i trista alhora i condiciona l'escriptura, sense voler, potser

dilluns, d’abril 17, 2006 12:05:00 p. m.  
Blogger Ferran Moreno said...

Algunes aigües ja han tornat al seu llit: posant-me en pla corporativista, us diré que alguns estudiants ja han tornat de vacances i ens han omplert (és un dir) la biblioteca. Que ahir era pràcticament buida. Ara, el 80 % no són de la UB...

dilluns, d’abril 17, 2006 7:35:00 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Sempre hi ha belleses que ens desborden, venguin d'on venguin. I encara que no ho sembli, també és maco. O no? Vegi's Turner o Friedrich. Ja fa temps que va tot igual, però ara no es pinta, es fa foto.

dimarts, d’abril 18, 2006 10:11:00 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home