dimarts, de març 28, 2006

La seguretat a la universitat

La seguretat a la universitat... i direu, i això què és? Hi ha la OSMA, però algú n'hi fa algun cas?

Avui, com cada dia, venia amb el transport públic cap a la meva benvolguda facultad (mbf), Diagonal amunt... M'esborrona veure la quantitat de joves que han de fer equilibris per passar passos de vianants i semàfors verds per ells entremig de cotxes i autobusos que només pensen en la presa que ells tenen... Avui dues noies intentaven travessar la Diagonal, amb el seu semàfor verd; fins i tot el tramvia s'ha aturat; en canvi, el polícia local que dirigia el trànsit les hi ha llençat el corrent de vehicles que volen sortir de Barcelona a aquella hora i han quedat al mig de l'avinguda... Només importen els cotxes.

I un col·lega de la UPC escrivia als diaris fa uns dies que la universitat pública donava una mala imatge per no dedicar diners a l'arranjament urbanístic d'aquest campus. Quina barra! La universitat pública ha de desviar els escassos diners de que està dotada per posar bancs i fanals? per pagar policies locals que dirigeixin el trànsit? No som un equipament urbà? No és la ciutat qui ha d'invertir també a les seves universitats? No es parla tant de la ciutat del coneixement? De quin coneixement ens parlen? de l'amiguisme? He sabut que la setmana passada va caure una claraboia de l'aulari d'Empresarials mentre feien classe... i tothom ho troba normal... i no es pot fer res perquè és un edifici catalogat, claraboies i tot! Senyors arquitectes i urbanistes, per favor... una mica de discreció... al menys.

I el trambaix només té una parada que es diu zona universitària, així, ben pomposament, després d'haver passat les parades de Dret i Biologia, de Físiques i Econòmiques... que no són universitat aquestes facultats?

Estic cansada d'hipocresia i mal govern... que potser en tenim de govern?

7 Comments:

Anonymous Anònim said...

Estimada Esperanceta, ets un tot-terreny, la millor corresponsal. No hi ha tema que no se't resisteixi.

Et dono la raó amb el teu comentari. El tema és complex, doncs la teva benvolguda facultat (tbf) està en una localització molt estratègica, que potser converteix en un dilema la feina dels municipals encarregats de posar ordre en la zona, i em refereixo exclusivament al transit. L'entrada de la Diagonal!! N'hi ha dos que competeixen, sobretot al matí, per l'espai: els usuaris del campus i els conductors dels vehicles que van a la seva feina i que sempre fan molt tard. Simplement això... I una vegada més, quan toca a algú fer de jutge, hi ha tentació de donar prioritat als que són més nombrosos, fan més soroll i són més forts (que en aquest cas són els cotxes, en una abrumadora cua, en front dels dèbils estudiants, en petits grupets o individualment).

Ara, el de l'immobiliari públic al campus ja és una altra història, no?

dimarts, de març 28, 2006 10:56:00 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Ara resulta que els estudiants són dèbils? són els primers a passar quan està en vermell o quinze metres enllà de qualsevol pas indicat, tenen la capacitat de tallar la circulació -de la Diagonal!!!- si és necessari fent manifestacions perquè no es perdin segons quins estudis i són els primers que passen més temps fora de les aules que a dins, i ara no podran creuar un carrer? res, avui no tenc ganes de donar la raó a ningú.

dimarts, de març 28, 2006 3:33:00 p. m.  
Blogger Esperanceta Trinquis said...

Vaja, quin contrast! Es ben veu que hi ha opinions per a tots els gustos... M'agrada... De tota manera jo sempre prenc partit pels més dèbils i en aquest cas són els vianants... o no?

dimarts, de març 28, 2006 10:45:00 p. m.  
Anonymous Anònim said...

No m'agrada pensar que hi ha dèbils, sinó persones amb actituds incorrectes, en aquest cas alguns conductors i alguns encarregats de la seguretat ciutadana...

dimarts, de març 28, 2006 11:00:00 p. m.  
Blogger Esperanceta Trinquis said...

Dietrich, wapa, volia dir només que les persones som dèbils davant dels cotxes i motos, no davant d'altres persones... Apost per una ciutat per anar més i més a peu, més silenciosa... només.

dimecres, de març 29, 2006 8:51:00 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Perdoneu... el meu comentari partia des d’un punt de vista amb dues interferències, com a mínim: una de temps i l’altre de perspectiva espaial. Temporal pel record d’una Barcelona que sens dubte ha d’haver canviat, i perspectiva espaial per trobar-me en un lloc diferent que Barfcelona.

No obstant, jo també crec que els més dèbils (al menys físicament) són els vianants. Però que prenguin el control de la situació amb més valentia i anarkia, això ja és un altre tema del que no puc opinar, per desconeixença en aquest cas.

Una abraçada a les dues!

dijous, de març 30, 2006 1:10:00 p. m.  
Blogger Ferran Moreno said...

Ah, amigues i amics, que em sembla que vosaltres no passeu gaire pel campus quan hi ha futbol... S'aparca a qualsevol lloc, en doble, triple i quàdruple fila, davant els guals del aparcaments de les facultats... i els municipals s'ho miren i només esbronquen els pobres que no sabien que allò passava i que no poden treure el cotxe. I nosaltres que pensàvem que les vores que havien posat a les vies del tramvia servirien per evitar que els cotxes aparquessin a Florensa!

Per altra banda estic en part d'acord amb la Dietrich. D'estudiants imprudents que passen per on volen quan volen n'hi ha força.

dissabte, d’abril 15, 2006 7:45:00 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home