dimecres, d’octubre 12, 2005

L'Institut Joan Lluís Vives

Les Universitats de l'Institut Joan Lluís Vives presenten el portal de recursos lingüístics més important dels territoris de parla catalana
La sala de juntes del Rectorat de la Universitat de Barcelona va acollir dilluns la presentació del portal Llengua.info, per part del president de la xarxa d'universitats Institut Joan Lluís Vives i rector de la Universitat d'Andorra, Daniel Bastida, acompanyat pel secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Miquel Pueyo, i els vicerectors de la Universitat de Barcelona, Jordi Matas, i de la Universitat Rovira i Virgili, Antoni González.

Aquesta és la notícia que encapçala el web de la UB durant la festa del Pilar. Caldrà veure i analitzar aquest nou portal de recursos, el qual, ben probablement, deu estar molt bé, però... sempre hi ha un però. Crida l'atenció que les universitats esmentades en la nota siguin totes només de Catalunya i d'Andorra. Esperem que l'esperit de l'"estatut" (per dir alguna cosa) no impregni també una de les institucions interuniversitàries més flexible i útil de les que han estat creades els darrers decennis. Caldrà restar vigilants.

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Què vol dir l'esperit de l'estatut? penseu que significaria una reivindicació d'un cert aïllament de Catalunya respecte tots els altres? Realment si a les universitats catalanes s'imposés allò de no tenim res a aprendre ni a ensenyar a les Espanyes, incloent-hi València i Mallorca, seria greu, és clar... Molt greu.

dijous, d’octubre 13, 2005 8:47:00 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Més que aïllament es tractaria de mantenir un caràcter? De recuperar una qualitat que va tenir fa temps la universitat? I la política sempre ha d'estar implícita?

dijous, d’octubre 13, 2005 1:05:00 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home